POLLEN + REGN ER DÃ…RLIG KOMBO!
På våren og utover sommeren er ikke pollen bare en plage for allergikere. Det gule støvet kombinert med regn kan gjøre veiene såpeglatte og være livsfarlig for MC-førere.
(UPDATED 5/14/2018 7:45:58 AM)

Web-red.
Det er ikke bare oljesøl, jord og leire fra traktorer og landbruksmaskiner, løv fra trærne og ny asfalt som er skummelt for motorsyklister når det regner. Også pollen er farlig, for i kombinasjon med nedbør kan veibanen bli såpeglatt og man kan gå i bakken før man skjønner hva som har skjedd. Motorsyklister er særlig utsatt i trafikken når det er pollen i vegbanen, og også Trygg Trafikk advarer om at mye pollen i lufta kombinert med våt veibane kan gi såpeglatte veier.

Spesielt etter en periode uten nedbør bør man være oppmerksom, for da vil pollen i kombinasjon med våt veibane skape en såpeglatt hinne. Gule bekker og striper i veien er en sikker indikasjon, og det er bare en ting å gjøre: Avpass farten og ikke ta noen sjanser.

I kjøreskolenes MC-opplæring prøver man å forberede elevene på alle eventualiteter i trafikken, og at man kan miste veigrepet på grunn av pollen blandet med regn er noe motorsyklister bør vite.